CONFIRMAȚI ȘI… TRIMIȘI ÎN VACANȚĂ

Comasarea electorală pusă la cale de PSD și PNL, prin care alegerile locale au fost organizate în aceeași zi cu cele europarlamentare, a creat o situație cel puțin ilară în România. Mai exact, deși și-au câștigat mandatele, consilierii locali și cei județeni, la fel ca și primarii ori președinții de consilii județene, nu vor putea veni la muncă decât peste câteva luni.

Este și cazul celor 32 de consilieri județeni din Buzău, care au primit certificatele constatatoare, prin care li se certifică mandatele, dar care se vor reuni în noua formulă abia spre… sfârșitul toamnei. Preşedintele Biroului Electoral de Circumscripţie Judeţeană, Paraschiva Dumitru, a înmânat miercuri, certificatele doveditoare ale alegerii președintelui Consiliului Judeţean şi a consilierilor judeţeni, în cadrul unei festivităţi ce a avut loc la sediul CJ Buzău.

La eveniment au mai fost prezenţi prefectul judeţului Buzău,  Daniel Țiclea, cei doi subprefecți, membri ai BEJ şi o parte dintre consilierii judeţeni care îşi vor prelua oficial mandatul… fix pe 1 noiembrie.

Printre absenți a fost chiar noul președinte al Consiliului Județean, Lucian Romașcanu, despre care Paraschiva Dumitru spune că a avut cunoștință.

O altă surpriză a fost boicotul celor 7 consilieri județeni liberali la acest eveniment. Supărați că au pierdut alegerile de la Balta Albă, ei au anunțat că nu vor fi prezenți pentru a intra în posesia certificatelor doveditoare.

Într-o formulă nouă, cu o componență alcătuită din vechi consilieri județeni, dar și din nume noi, care nu au avut până acum această calitate, în CJ Buzău, 21 de mandate de consilier județean au revenit Partidului Social Democrat, șapte Partidului Național Liberal și 4 – Alianței pentru Unirea Românilor. După scrutinul din 9 iunie, președinte al Consiliului Județean Buzău a fost ales Lucian Romașcanu, cu un scor de 60,24 la sută.

Related posts